Geschiedenis Servcorp - Verhuur kantoren en vergaderruimte | Servcorp België

  • Kantoorruimte 02 403 37 00
  • Virtueel Kantoor 02 403 38 00
  • Vergaderruimte 02 403 38 30
  • Buiten Belgïe +32 2 403 37 00

Over
Servcorp

CONTACTEER ONS

Wij helpen u graag het beste kantoor of de beste dienst te vinden voor uw bedrijf

CONTACTEER ONS

Lees hier de ontstaansgeschiedenis van Servcorp. Het bedrijf ontwikkelde zich doorheen de jaren van een bescheiden onderneming tot een wereldwijd netwerk. Een aantal gebeurtenissen zijn belangrijke mijlpalen in de ontwikkeling van het bedrijf.

  • Alf Moufarrige sticht Servcorp in 1978.
  • Servcorp lanceert het concept van het virtueel kantoor in 1980.
  • Servcorp vestigt zich vervolgens in Singapore, dan in vestigingen verspreid over heel Zuidoost-Azië, in Frankrijk en in Japan.
  • Servcorp maakt haar intrede op de australische beurs (SRV in 1999).
  • Het bedrijf lanceert Servcorp Online.
  • De wereldwijde uitbreiding zet zich voort.


In 1976 staat Alf Moufarrige, een uitstekend ondernemer, op het punt een nieuw bedrijf op te starten. In eerste instantie heeft hij een kantoor nodig, een receptioniste en een secretaresse, zoals elk nieuw bedrijf dat de markt betreedt.

Hij beseft snel dat zijn kosten aan zijn opbrengsten gaan knabbelen en dat hij dit team niet full time zal kunnen tewerkstellen. Hij zoekt vervolgens naar een mogelijkheid om een kantoor, een receptioniste, een secretaresse en de bijhorende kosten te delen om zijn bedrijfskosten te drukken.

Zo ontstaat het idee voor Servcorp!

In 1978, in een corner office van het MLC Center in Sydney, schets Mouffarige met krijt de plaats waar hij het meubilair wilt plaatsen. Geleidelijk groeit het idee in zijn hoofd, en wordt het steeds concreter.

Voor elk verkocht bureau koopt hij er een nieuw bij. Zijn bedrijfsruimte groeit op die manier snel en telt algauw 16 kantoren, wat overeenkomt met een kwart van een verdieping.

Het is dus met veel enthousiasme, passie en een achterliggende filosofie dat Mouffarige Servcorp begint op te bouwen. Hij gelooft sterk in zijn formule van verhuur van uitgeruste kantoren. Het idee van Alf is eenvoudig en hij kan het op de achterzijde van een envelop uitleggen aan iedereen.

Op 12 maanden tijd verwerft Servcorp twee verdiepingen van het MLC Center in Sydney, alsook een locatie in de zakenwijk van Melbourne. Tot op heden is de formule van Servcorp niet veranderd: prestigieuze locaties aanbieden in het hart van de belangrijkste steden ter wereld en een professioneel milieu creëren met de nieuwste technologieën en de steun van onze medewerkers.

Een uitgerust Servcorpkantoor is de ideale keuze voor een bedrijf dat de aanwezigheid, de infrastructuur en de professionele ondersteuning van een multinational wenst zonder de investering en de bijhorende verplichtingen. Al sinds het ontstaan van Servcorp verbindt Alf zich ertoe de meest besparende oplossing op gebied van kantoren te leveren. Hij geeft aan zijn klanten de kans zich te concentreren op hun bedrijf zonder zich te moeten bezighouden met het kantoor zelf.

Alf schenkt aan een groeiend aantal kleine bedrijven de kans aanwezig te zijn in commerciële wereldcentra en de formule van Servcorp wordt een internationaal succes. Alf creëert in 1980 het eerste virtueel kantoor. Een virtueel kantoor van Servcorp geeft bedrijven de mogelijkheid te genieten van een operationeel kantoor, zonder de kost te moeten dragen van een fulltime bezet kantoor.

In de daaropvolgende jaren vestigt Servcorp zich in Singapore, Frankrijk, Japan en verschillende locaties in Zuid-Oost Azië. Kort daarna eveneens in België, het Midden-Oosten, China, Indië en Nieuw-Zeeland.

In 1999 doet Servcorp zijn intrede op de Australische beurs (SRV).

34 jaar later blijft onze formule dezelfde oplossingen aanbieden aan klanten om hen de kans te geven tijd en geld te besparen. Servcorp is een wereldwijd netwerk geworden en blijft uitbreiden. Het aanbod van Servcorp is gebouwd rond een netwerk dat aan onze klanten de nodige mobiliteit en flexibiliteit geeft om op elk moment zaken te doen en dit overal ter wereld!