Inspirerend leiderschap: quotes | Servcorp

  • Kantoorruimte 02 403 37 00
  • Virtueel Kantoor 02 403 38 00
  • Vergaderruimte 02 403 38 30
  • Buiten Belgïe +32 2 403 37 00

Bedrijfsnieuws

Lees de laatste nieuws en persberichten over Servcorp

Inspirerend leiderschap: quotes van succesvolle ondernemers

9 June 2016 | Servcorp Belgium

Tegenwoordig vliegt de term ‘leadership' ons voortdurend om de oren, maar wat is dat precies, een goede leader? Hoe bouw je een succesvolle onderneming uit waar mensen graag voor je werken? Laat je inspireren door de uitspraken van de meest succesvolle zakenmensen ter wereld!

Durf risico's nemen

Soms moet je durven springen in het onbekende om succesvol te worden. Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook, is één van de meest succesvolste zakenlui wereldwijd en motiveert menig ondernemer met zijn uitspraken: "In een wereld die erg snel verandert is de enige strategie die gegarandeerd zal falen er één waarbij je geen risico's moet nemen.” Door risico's vast te grijpen, maak je fouten, leer je uit die fouten en boek je succes. "Schakel snel en maak daarbij dingen stuk. Als je niets stuk maakt ga je niet snel genoeg." Wacht niet langer en waag eindelijk de sprong!

Daag jezelf uit

Risico's nemen is één ding, jezelf als persoon uitdagen is iets anders. Zelfvertrouwen is een belangrijke eigenschap om het te maken als leider, maar het is pas als je uit je comfortzone stapt dat je écht succesvol kan worden. Zo bewijst Marissa Mayer, CEO van Yahoo, dat ook vrouwen een leidinggevende rol kunnen spelen: “Ik deed altijd iets waar ik nog niet helemaal klaar voor was. Volgens mij is dat de manier waarop je groeit. Zodra je een moment hebt waarop je denkt 'Wow, ik weet niet zeker of ik dit kan', en je je vervolgens door dat moment worstelt, het moment dat je een doorbraak bereikt. Het is een teken dat er iets heel groots te gebeuren staat. Je staat op het punt te groeien en veel meer over jezelf te leren.”

Vertrouw op anderen

Een huis bouwen doe je niet alleen; dat doe je samen met de architect, de aannemer, de bouwvakker… En dat geldt ook voor een onderneming. Iets waar Steve Jobs, voormalige CEO van Apple, steevast in gelooft: “Grote dingen worden nooit door één persoon gedaan.” En ook: “Het is onzin om slimme mensen in te huren en ze te vertellen wat ze moeten doen. Wij nemen slimme mensen aan zodat zij ons kunnen vertellen wat te doen.” Doe een beroep op anderen om je te helpen een succesvolle onderneming uit te bouwen.

Motiveer je entourage

Zorg ervoor dat de mensen met wie je werkt, gemotiveerd zijn én blijven. Sheryl Sandberg, COO van Facebook: “Leiderschap betekent dat je anderen beter maakt met je aanwezigheid en dat dit ook een impact heeft tijdens je afwezigheid.” Durf je werknemers in de bloemetjes te zetten voor al het werk dat ze gedaan heb. Nelson Mandela: “Het is beter om als leider op de achtergrond te bijven en anderen naar voren te schuiven. Dit geldt speciaal bij het vieren van een succes. Jij treedt op de voorgrond als er gevaar dreigt. Dan zullen mensen je leiderschap waarderen.”

Dit zijn slechts enkele van de vele boeiende quotes waarmee succesvolle ondernemers anderen inspireren. Onthoud vooral dat je risico's moet durven nemen en fouten moet durven maken, en dat je als leider niet alleen aan de top staat; succes boek je door samen vooruit te gaan. Geloof in jezelf en in de mensen met wie je werkt. Dé succesformule om het als leader te maken!

Lees ook ons artikel “Een eigen bedrijf starten: de snelste weg naar succes" om helemaal voorbereid aan je grote ondernemersavontuur te starten.