Het belang van een goede meeting room

  • Kantoorruimte 02 403 37 00
  • Virtueel Kantoor 02 403 38 00
  • Vergaderruimte 02 403 38 30
  • Buiten Belgïe +32 2 403 37 00

Bedrijfsnieuws

Lees de laatste nieuws en persberichten over Servcorp

Het belang van een goede meeting room

March 2016 | Servcorp Belgium

Bedrijven besteden meer en meer aandacht aan de inrichting van de kantoren van hun personeel. Een moderne look met ruimte voor ontspanning en creativiteit zorgt immers voor een goede werksfeer. Maar minstens even belangrijk als de inrichting, zijn de meeting rooms.

Sommige meetings zijn zeer banaal en gaan over alledaagse dingen, andere vergaderingen beslissen over belangrijke strategieën en de toekomst van een bedrijf. Wat ook de aard van de meeting is, het is belangrijk om gepaste meeting rooms ter beschikking te hebben.

Niets is zo vervelend als een meeting waar je collega's meer belangstelling hebben voor hun computerscherm dan voor de spreker. Een vergaderzaal met verschillende rijen toehoorders in de zaal en een spreker vooraan, is niet echt bevorderlijk voor de aandacht van het publiek. Maar omgekeerd zijn te kleine meeting rooms waar je bijna op elkaars schoot zit en waar in de zomer je de deur moet openzetten voor wat afkoeling, ook geen goed alternatief.

Geen internet

En wat dacht je van deze situatie? Je hebt de hele dag gewerkt aan een prachtige presentatie die je tot in de kleinste details hebt voorbereid. De volgende dag kom je aan in een vergaderzaal om vast te stellen dat er geen projector aanwezig is. Of je hebt een belangrijke klant die tijdens een vergadering iets wil toelichten en daarvoor internet nodig heeft. Maar het bedrijfsnetwerk is niet toegankelijk en er blijkt geen Wifi voor gasten te zijn. Dit soort situaties zijn telkens een verspilling van kostbare tijd en energie.

Om je meetings efficiënt te laten verlopen, heb je best verschillende groottes vergaderzalen ter beschikking. Zo kan je een meeting room kiezen die is aangepast aan het aantal mensen dat zal deelnemen aan de vergadering. Daarnaast is het ook belangrijk dat een meeting room is uitgerust met de nodige techniek: een beamer die naar behoren functioneert, is bijvoorbeeld onontbeerlijk. En uiteraard niet te vergeten: comfortabele stoelen om de vergadering helemaal vlot te laten verlopen.

Zoeken naar een beamer

De kantoren van Servcorp zijn uitgerust met meeting rooms die voldoen aan de wensen en noden van elk bedrijf. Ons brede aanbod zorgt ervoor dat elk bedrijf, groot of klein, zeker is van aangepaste, comfortabele meeting rooms. En de juiste technische ondersteuning is gegarandeerd: nooit meer zoeken naar een beamer of in panne vallen zonder internet.

Denk als bedrijf dus niet enkel aan de inrichting van de werkruimtes en verlies het belang van meeting rooms niet uit het oog. Want als er dan toch moet vergaderd worden, moet dat zo vlot en comfortabel mogelijk zijn.

Source: http://www.accentoffice.com/why-its-important-to-have-a-conference-or-meeting-room/