6 tips om succesvol te worden – Servcorp.be

  • Kantoorruimte 02 403 37 00
  • Virtueel Kantoor 02 403 38 00
  • Vergaderruimte 02 403 38 30
  • Buiten Belgïe +32 2 403 37 00

Bedrijfsnieuws

Lees de laatste nieuws en persberichten over Servcorp

6 tips om succesvol te worden

November 2015 | Servcorp Belgium

Om succes te boeken moet je gewoontes aannemen die je succesvol maken. Want wie aan de top staat, komt er niet zonder slag of stoot. Succesvolle mensen geloven sterk in iets en zijn gedreven om hun doel te bereiken. En ondanks tegenkanting van anderen blijven ze trouw aan hun eigen ideeën en principes. Met wat goede wil én dankzij deze 6 gewoontes timmer je zelf aan de weg naar je eigen succes!

1. Zie het glas halfvol

Als iets je niet meteen lukt, is het gemakkelijk om meteen te gaan doemdenken. Succesvolle ondernemers maken er een gewoonte van om steeds positief te denken. Duiken er onverwachte wendingen op in hun professionele parcours, dan hebben ze de neiging om hierop met een optimistische blik te reageren. Het glas halfvol zien vergt soms wat moeite maar het zal je attitude positief beïnvloeden, waardoor je veel beter en sneller met problemen zal kunnen omgaan. Met een negatieve ingesteldheid kom je nergens!

2. Maak je geest helder

Ben je geneigd om veel na te denken en te piekeren, dan belast je de geest en wordt het moeilijk om snel de juiste beslissingen te kunnen nemen. Als je plots de bomen door het bos niet meer ziet, neem dan een korte pauze en let op je ademhaling. Maak je geest vrij zodat je duidelijk ziet wat belangrijk is en wat niet. Met mentale rust leer je de juiste beslissingen nemen om dichter bij je doel te geraken. Toch mag je niet vergeten om steeds de voor- en nadelen van elke beslissing tegen elkaar af te wegen. Te impulsief reageren kan nare gevolgen hebben.

3. Zorg voor beweging

Er is geen betere manier om je hoofd leeg te maken dan met fysieke beweging. Dat bewegen gezond is hoeven we je wellicht niet te vertellen, maar wist je ook dat sporten je meer energie geeft, voor een betere nachtrust zorgt en de creativiteit aanwakkert? Precies wat je nodig hebt om stressvolle momenten aan te kunnen! Door regelmatig te sporten sta je letterlijk en figuurlijk stevig op de benen en kan je makkelijker tegen een stootje als het wat minder goed gaat. Op tijd en stond een uurtje sport inplannen is een must, hoe druk je agenda ook is.

4. Schrijf je gedachten neer

Schrijf neer wat je in de komende dagen, weken, maanden en zelfs jaren wilt bereiken. Eens je een geschreven overzicht hebt, is het makkelijker om prioriteiten te stellen. Zo kan je beter inschatten wat écht belangrijk is. Een lijst is immers als een soort contract: vanaf het moment dat je iets neerschrijft, beloof je jezelf om het waar te maken. Iets neerpennen zorgt voor een duidelijke structuur in je hoofd en zal meer effect hebben op lange termijn dan wanneer je gewoon “denkt” aan wat je wil doen. Bovendien wakkert schrijven je creatieve geest aan en zal je veel meer innovatieve ideeën krijgen.

5. Hou van wat je doet

Bill Gates, Steve Jobs en Mark Zuckerberg hebben één ding gemeen: hun passie voor wat ze doen. Dat ze daar ook nog hun brood mee verdien(d)en is mooi meegenomen, maar dat was nooit hun oorspronkelijke doel. Je bereikt veel meer door iets te doen waar je voldoening uit haalt dan waar enkel financieel gewin achter schuilgaat. Loopt het op een bepaald moment iets minder vlot met de zaken? Dan zal je het veel makkelijker volhouden als jouw werk niet aanvoelt als een job, maar als iets dat je met plezier doet. Staar jezelf dus niet blind op het “krijgen” maar waardeer wat je “hebt”.

6. Betaal niet meer dan nodig

Een kantoor ter beschikking hebben, personeel aanwerven, investeren in computers en machines… Groeien kost geld! Een oplossing die tegenwoordig hoge toppen scheert is die van de virtuele kantoren. Een virtueel kantoor is een uitgeruste kantoorruimte die je kan huren voor een bepaalde tijd en waarbij je geniet van alle voordelen van een traditioneel kantoor, zoals een receptioniste die je telefoons beantwoordt of een postadres voor je onderneming. Op die manier bespaar je heel wat kosten en kan je dat geld volledig gebruiken voor de expansie van je bedrijf.